Bundeskanzleramt - Liittokanslerinvirasto.

Berliner Bär (rechts) - Berliinin karhu (oikealla).

Nyt siis vihdoin luvattuja Berliinin matkamuistoja. Reissu oli ihana ja muuri saatiin murrettua uudelleen 20 vuoden jälkeenkin. Berliini on ehdottomasti yksi lempikaupunkejani, iso, meluinen, likainen, rapistunut ja rujo, mutta samalla niin kaunis, iloinen, elävä ja suvaitseva. Mitä Berliinistä ei löydy, sitä ihminen ei tarvitse! Muun muassa kasvispikaruokaravintola, josta sai aivan ehdottomasti ykkösluokan burgerit, kyytipoikana luomu-olutta ja -kokista.

Holocaust-Mahnmal - Holokaustin muistomerkki.

Auf dem Dach vom Reichstag - Valtiopäivien linnan katolla.

Im Tierpark Berlin-Friedrichsfelde - Berliini-Friedrichsfelden eläintarhassa.

Berliinissä on jopa kaksi eläintarhaa, Zoo lännessä, Tierpark idässä, josta tämä ja pari muuta kuvaa. Upea valtava lehtimetsän valtaama alue, jolla sijaitsee taustalla näkyvä linna kuin sadat eläinlajit ripoteltuina ympäriinsä. Kävelemistä riitti, mutta enpä olisi keksinyt parempaa ajanvietettä upeaksi aurinkoiseksi syyspäiväksi!

Tämäkin löytyy Berliinistä: uimahalli joen päällä.

Junaa odotellessa tehtiin vielä pieni baarikierros. Tämä paikka oli niin retro, vessasta olisi pitänyt ehdottomasti ottaa kuva - hauskoin ja hassuin, jossa olen koskaan käynyt!

Vähän fiinimpi viinibaari.

Nyt blogini taas hiljenee muutamaksi viikoksi, syyslukukauden loppukirin vuoksi. Palaan taas joululoman aikana! Luvassa mm. kirpparilöytöjä, ja Brysselin kuvia.