Kyllä ihmisen pitää olla vanha! Kävimme eilen valmistautumassa Hollantiin muuttoon menemällä ruotsalaisten ystäviemme kanssa reggae-konserttiin. Paikalla oli pääasiassa hassun näköisiä alakulttuurin edustajia ja (etiopialaista) nuorisoa. Oman seurueemme lisäksi paikalla oli yksi tuttu ihminen - tämä on todella harvinaista Addiksessa, jossa yleensä joka paikassa pyörivät samat naamat.

Eli pääsimme siis vaihteeksi katsastamaan vähän toisenlaista porukkaa, ja haistelemaan marihuanan ja hashiksen tuoksua. Kummallista kyllä, nämä tuotteet haisivat konserttipaikalla pääasiallisesti, aamulla vaatteista ja autoista erotti kuitenkin enää tunkkaisen tupakansavun hajun...

Kuriositeettina Hollannista tähän väliin: sielläkin on nykyisin uusi tupakkalaki voimassa, joka kieltää tupakoinnin ravintoloissa. Siis tupakan polttamisen, ei marihuanan tai hashiksen. Eli coffeeshopeissa saa edelleenkin pössytellä näitä tuotteita - mutta jos asiakas haluaa pistää tupakaksi (tai laimentaa edellä mainittuja tupakalla), hänen tulee mennä kahvilasta ulos. Ihmeellinen on tämäkin maailma!

Takaisin eiliseen konserttiimme: aikataulun mukaan konsertin oli tarkoitus alkaa yhdeksältä illalla, mutta aika kului ja kului eikä mitään tapahtunut. Olimme kyllä aavistaneet, ettei soitto ala ihan yhdeksältä, niin kuin lipuissa luki, mutta loppujen lopuksi varttia vaille kaksitoista yöllä meille tuli täydellinen stoppi, ja päätimme, että nyt saa riittää, tämä ei ole enää kivaa - oma sänky on paljon houkuttelevampi paikka!

Tämän viikon musiikkielämykset eivät siis olleet täydellisiä menestyksiä, torstain Goethe-instituutin järjestämässä saksalaisen jazz-musiikin konsertissa totesimme, ettei jazz TODELLAKAAN nappaa meikäläisiä. Konsertin loppupuolella olisimme voineet vannoa, että olimme kuulleet osan kappaleista jo konsertin alkupuolella... Ja saksofonistin eläytyvä jammailu näytti meistä lähinnä joltain vakavalta sairaudelta - joten ei kiitos, tulevaisuudessa jätämme jazz-happeningit väliin, vaikka saisimme liput ilmaiseksikin. Nämä kaksi tuntia olisimme varmasti voineet käyttää paremminkin!!!