Hallinnollinen osastomme ei aikaillut - siirtopyyntöni ministeriöön meni läpi, tieto tuli tänä aamuna klo 9.39. Nyt ei ole paluuta entiseen - viiden kuukauden lähtölaskenta on alkanut Barczinskin perheen siirtymiseen Hollantiin.

Käytäntö siirtymisestä paikasta A paikkaan P on vielä ihan pimennoissa, olemme pääasiassa miettineet näitä kivoja asioita, kuten: asunnon etsintä (haluamme ainakin kolmion, vähintään 100-v. talosta, mieluiten kanavan rannalta, Alkmaarista), ranskalaiset saté-kastikkeella, miten pitkästi on Amsterdamiin (ei kovin pitkästi, junalla pääsee perille alle tunnissa), ranskalaiset saté-kastikkeella, missä on lähin yliopisto ja mitä siellä voi opiskella, ja tietysti - ranskalaiset saté-kastikkeella.

Iloitsemme erityisesti jo etukäteen näistä pienistä tärkeistä asioista (ranskalaisten saté-kastikkeella lisäksi): salaattia voi syödä vaikka joka päivä, kaupasta saa myös kissanhiekan kaltaisia luksustuotteita, Pohjanmeren ranta on korkeintaan n. 20 km:n päässä (Raikku voi tosin työpaikalta käydä vaikka lounaslenkillä rannalla), keksinnöt kuten katuvalaistus tai julkinen liikenne, hanavettä voi juoda huoletta ja kyllä - saan päättää ihan itse, missä laatikossa pidän mitäkin paitaa ja mistä syystä, ja minkä värisiä sukkia minä voin omistaa!

Näihin oman henkilökunnan palkkaamisen ihanuuteen ja kurjuuteen palaan toisella kertaa - ihan oma tarinansa se.