Tällä viikolla on sitten vastustanut oikein kunnolla.

Kaikki alkoi jo maanantaina, kun autonostaja alkoi perua kauppoja (siis kauppakirja oli jo allekirjoitettu jne.), koska epäilee joutuvansa maksamaan autosta huomattavasti enemmän veroja kuin antamamme arvio oli. Sen jälkeen sekä oma että edustustomme kuski ovat yrittäneet tuulispäänä saada verosummaa selville. Vaan ei ole onnistunut, sentään olemme saaneet selville, että auto on ollut 9 v. maassa, joten siitä tarvitsee maksaa enää yhden vuoden edestä veroja (en jaksa nyt paneutua syvemmin tähän Etiopian verobyrokratiaan...). Mutta summa ei ole selvillä, joten autolla ei ole myöskään ostajaa.

Eilen sitten meinasi huumori loppua lopullisesti. Ensin aamulla sain ilmoituksen lentoyhtiöltä, etten voisikaan kissojen takia lentää täältä torstai-iltana, koska silloin he eivät salli eläimiä koneessa, vaan vasta lauantaina. Ei hirveästi naurattanut, kun todellakin lasken jo minuutteja päästäkseni tästä hullunmyllystä. Sitäpaitsi viisumini menee umpeen ensi perjantaina...

Uskomatonta toimintaa - kissojen lennot oli vahvistettu meille jo pari kuukautta sitten. No, Reiner hoiti asiaa KLM:n kanssa Hollannissa, ja lopulta asia selvisi - saamme lentää torstaina. Mutta kissojen kuljetuskorit eivät nyt kelpaakaan, vaan ne pitää vaihtaa toiseen kokoon. Etiopiassahan on niin valtavat markkinat näille eläinten kuljetuslaatikoille, että ei mitään hätää!

Kymmenen minuuttia tämän episodin "selviämisen" (ne kuljetuskorit aiheuttavat vielä päänvaivaa) sain seuraavan ilouutisen: hotellivaraukseni ei ole voimassa. Gaddafi on ottanut AU huippukokouksen ajaksi koko hotellin delegaatiolleen, joten hotelli sitten lemppasi minut ja äidit ulos. He kuulemma antavat meille tilalle todella hienon talon Meganagnasta, ja maksavat jopa taksit koko ajalta.

Hyvä juttu - hotelli olisi ollut 300 metriä kansliasta, Meganagnan alue on täysin toisella puolella kaupunkia, jonne menee hyvänäkin päivänä 30 minuuttia yhteen suuntaan, huipparin aikana todennäköisesti tuplat. Ja mä en todellakaan näitä superturvallisia kirpputakseja täällä rakasta, joten olisin niittenkin käytön voinut edelleenkin jättää väliin. Ja kauhulla odotamme, että mikähän se on se heidän "todella hieno" talonsa...

Suomeksi sanottuna v-tuttaa. Ja väsyttää, kaikista huolista johtuen uni ei tahdo öisin tulla, tai sitten herään kello viideltä miettimään ja pohtimaan asioita. Vielä 6 päivää... aikaa etsiä autolle ostaja!