Vihdoin ja viimein sain sen vihoviimeisenkin paperin kokoon hakemustani varten Leidenin yliopiston MA European Union Studies -opinto-ohjelmaa varten. Olikin tärkeä paperi kyseessä, suosituskirje kandidaatintyötäni ohjanneelta proffalta Hagenista.

Olin ihan otettu, kirjeessä kun luki että jos suorituksiani verrataan hänen muihin opiskelijoihinsa, kuulun 20 prosentin parhaimmistoon. Ja muutenkin kehui minua kovasti - no, ainahan tällaisissa kirjeissä pitää kehua, mutta parhaaseen viidennekseen kuuluminen on jo faktatietoa. :)

En tainnut aikanaan muistaa kertoa sen englanninkokeen tuloksista. Hyvinhän sekin meni, tosin kirjallinen osuus huomattavasti muita osioita huonommin, sattuneesta syystä. Ei tuo insinöörisanasto ollut oikein hallussa! Mutta reilusti sekin riitti opintohakemusta varten.

Eli hakemus lähti tänään elektronista valtatietä pitkin Leideniin, ja nyt sitten jännitetään, mitä sieltä alkaa kuulua, vai alkaako kuulua mitään... Yhtä ainaista odottelua!

Kissojen ja koiran tuonti Etiopiasta Eurooppaan on melkoinen episodi sekin, mutta koska tarinalla ei vielä näytä olevan onnellista loppua, kerron siitä tuonnempana.