2170377.jpg

Kun ei löytynyt tähän hätään jouluista kuvaa, laitetaan tällainen. Toivon teille kaikille ensi kesäksi tällaisia säitä - siinähän sitä on joululahjaa kerrakseen! Kuva on otettu kesäkuun alussa Kurranjärvellä. Että oli niitä kauniitakin säitä viime kesänäkin, ainakin meidän Suomen reissun aikana!

Muuten sain itsekin loistavan joululahjan tänä aamuna: vaaka oli ensimmäisen kerran miesmuistiin painunut alle 80. Nälän näkeminen Etiopiassa on siis auttanut, jos näin hurttia huumoria saa käyttää. Vaikka itsellä on kyllä vatsa täyttynyt säännöllisesti, mutta kai se on noiden karkkien ja sipsien puute, mikä auttaa. Ja ameebat ja muut mönkiäiset ovat sitten siinä sivussa vauhdittaneet prosessia.

Mikä muuten on yksi teoria länsimaiden paino-ongelmiin: ei ole enää loisia, jotka pitäisivät ylipainon kurissa. Kauhulla siis odotan paluuta "sivistyksen" pariin... Vaan voihan sitä toivoa, että näiden parin vuoden aikana olen jotain oppinut!

Onhan tässä vielä aika paljon vähennettävääkin, jotta voisin lukea itseni normaalipainoiseksi. Mutta jotain totuuden jyvästä sentään ministeriössä käymässäni "läskikerhossa", kuten sitä nimitimme kivan työkaverini kanssa, oli: vaikka painoa on edelleen reippaasti liikaa, niin olo on kyllä jo keventynyt huomattavasti, ja peiliinkin uskaltaa jo taas edes nopeasti kurkkia. Ja nyt muuttoa varten vaatekaappeja sortteeratessa löysin pari ihanaa vanhaa hametta, joista en ole raaskinut luopua, vaikka ne eivät ole päälle sopineetkaan - vaan nythän taas passaavatkin!!!

Tänään on siis aihetta herkutella... Reinerin pakkaseen valmistelemalla metsästäjänleikkeellä ja itse tehdyillä knödeleillä, eli "ihmepalleroilla", Mikkiksen mukaan. Ja jälkkäriksi syön koko Afrikan: ministeriöstä viime viikolla vieraanamme käyneen Sanna Takalan tuliaisina tuoman Afrikka-piparin. Se tuoksuu jo niin joululle.

Ja sitten lösähdänkin sohvalle kivan kirjan pariin ja rapsuttelen kissoja. Töiden jälkeen aion ensimmäisenä käydä ratsastamassa ja tankkaamassa aurinkoa. Vähän erilainen, mutta ihan kiva joulu!

Iloista joulua kaikille!