Meille tulee taas vauva! Tai no, ihan täysikasvuinen karvainen adoptiolapsi on kyseessä.

1238408189_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nelly on espanjatar, joka on ollut jo jonkun aikaa eläinsuojeluyhdistyksen hoteissa. Ja ilmeisesti n. viikon päästä muuttaa meille! Hymy

1238408213_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nelly on kuulemamme mukaan varsinainen persoona, joka vaatii kärsivällisiä kissaihmisiä purkinaukaisijakseen. Nellyllä on pieni terveydellinen ongelma, joka on tehnyt uuden kodin etsimisen vielä vaikeammaksi: "kongenitaalinen katarakti". Eli Nellyn silmät eivät toimi kunnolla, ja jollain aikataululla hän sokeutuu kokonaan. Tällöin silmiin tulee niin pahoja tulehduksia, että ne joudutaan todennäköisesti poistamaan kokonaan.

Mutta onneksi eläimet eivät ole yhtä avuttomia kuin ihmiset, vaan yhden handikapin ne korvaavat toisilla aisteillaan/taidoillaan. Eli sokeastakaan kissasta ei välttämättä huomaa heti lainkaan, että se on sokea, niin näppärästi ne tulevat toimeen kuulo-, haju- ja tuntoaistiensa varassa. Silti todella julmaa joltakulta tyrkätä tällainen onneton otus kadulle (käytöksen perusteella eläinsuojelijat ovat varmoja, että Nellyllä on ollut aiempi omistaja, niin luottavainen se on ihmisiä kohtaan) - siellä tällaisten vammautuneiden eläinten henkiinjäämismahdollisuudet kun ovat lähestulkoon nolla.

Eli tällainen n. puolitoistavuotias pikkuprinsessa muuttaa kaikella todennäköisyydellä pian meille! Etukäteiskontrollikäynti sujui hyvin, ja muutenkin kaikki näyttää olevan järjestyksessä.

Saksalaiset paneutuvat eläinsuojeluun samalla perusteellisuudella kuin kaikkeen muuhunkin. Ja eläinten kohdalla heillä on todellakin suuri sydän: eläinten oikeudet ja hyvinvointi ovat asioita, joihin panostetaan paljon, ja ne eivät lopu oman maan rajoilla.

Nellyn nimi on vielä vähän hakusessa, tietystihän sille pitää saada suomalainen luontoon liittyvä nimi kuten kaikilla muillakin kissoillamme on. Tällä hetkellä olemme kallistuneet Raita-nimen puoleen, mutta paremmat ehdotukset ovat tervetulleita!

Kuvat olemme saaneet eläinsuojeluyhdistyksen espanjalaiselta yhdyshenkilöltä.