Viime perjantainen kirpparilöytö, näitä on kolme kpl. Värit näyttävät kuvassa vähän hailakoilta, tosiasiassa ne ovat todella räiskyvän punaista, oranssia ja ruskeaa.

Täällä on pari tosi isoa kirpputorikauppaa, joista tuli näiden tuolien lisäksi tehtyä muitakin pienempiä löytöjä.

Muutenkin täällä on aivan ihania kauppoja. Keskustasta löytyi mm. sisustus-/vaatekauppa, joka myy Marimekon ja Iittalan tuotteita, ja hinnat ovat osittain jopa edullisemmat kuin Suomessa! Mutta siis edelleen aivan uskomattoman kalliita siis, mukaan tarttui ainoastaan yksi harmaa-musta yöpaita, joka oli 50% alennettu. Eli edelleenkin kalliimpi kuin juuri mikään vaatteistani, mutta kai sitä nyt suomalaisella voi olla edes yksi marimekon rietale. Ja se sopi niin loistavasti suunniteltuun makkarin värimaailmaan!

Keskustan ulkopuolella on sitten kokonainen kaupunginosa täynnä huonekalu- ja sisustusjättejä. Sitä ruotsalaista sisustuskauppaa ei ole, lähimpään filiaaliin on n. 30 kilometriä meiltä. Mutta paikallinen tarjontakin on aivan loistavaa, ihana, valtava outlet-shop, josta löytyisi vaikka mitä (ja mukaan tarttuinen aikalainen määrä roinaa), maailman hirvein "Designhallen", jossa ei todellakaan ollut yhtään mitään, mitä olisin edes ilmaiseksi suostunut ottamaan kotiini. Tai kuten Reiner asian ilmaisi, "tästä päivästä lähtien designilla on uusi merkitys".

Ja sitten alueella on myös Bergerac. Nimen ja näyteikkunan perusteella odotimme enemmänkin merihenkistä toimintaa, emmekä lupailleet kovin suuria omaan makuumme soveltuvia löytöjä. Mutta kaupan henki olikin itse asiassa enemmän tällainen:

Ihana väärän vänkyrä pöytä! Muutenkin kauppa oli noita muutamia valkoisia uutuuskalusteita lukuunottamatta täynnä intialais-jaavalaista käytettyä tavaraa. Hinnat olivat tosin ihan omaa luokkaansa, lompakkoni pelästyi pelkästä katselemisesta, mutta täällä voi käydä ideoimassa ja ihastelemassa, sehän ei onneksi maksa mitään. Sitäpaitsi kaupan omistajan kaksi suloista koiraa ovat myös osa asiakaspalvelua, joten tunnelma oli muutenkin meikäläistä miellyttävä.

Tässä sitten sellainen idea, mikä tuli rautakaupassa tapettinäytteitä hiplatessani:

En vielä tiedä, mihin tämän bordyyrin toteutan, nyt nämä ovat vain teipillä olkkarin seinällä. Äiti katsoi esitystäni vähän mielenkiinnolla, mutta minusta tämä on hieno. Ja Reinerkin hyväksyi jo ajatuksen, joten tämäntyyppinen tulee. Kysymys on vain enää siitä, milloin ja mihin.

Sain myös Raikulta luvan tapetointiharjoituksiin makuuhuoneessamme. Kun en ole koskaan itse tapetoinut (bordyyrejä ei voitane laskea!), mutta pelkkä maali on kuitenkin vähän tylsää. Saahan ne sitten taas revittyä alas, jos lopputulos ei olekaan hyvä.

Nyt pitää kuitenkin lähteä vihdoin ja viimein sutimaan keittiön seinille väriä, se kun jäi sittenkin viime viikolla tekemättä. Käykää kuitenkin Asunto Alkmaarissa sivulla katsomassa uusia kuvia, samoin Alankomaat-sivulla on vihdoin ja viimein ensimmäiset kuvat pittoreskistä kotikaupungistamme. Käykäähän ihailemassa!