Yhdysvaltojen Jemenin suurlähetystössä nimittäin.

No, tämä oli jotenkin odotettavissakin - juuri viime viikolla luimme Jemenissä ollessamme lehdestä uutisia maiden suhteista, ja keskustelimme hotellimme omistajan Kaisin ja toisen hotellivieraan Robinin kanssa asioista pitkään, joka oli yhdysvaltalainen. Yhdysvallat ei todellakaan ole suosittu Jemenissä (kuten ei muuallakaan Lähi-idässä)! Robin oli myöskin saanut suosituksen esitellä itsensä kanadalaisena.

Muita länsimaita kohtaan emme tunnistaneet kuitenkaan mitään vihamielisiä tunteita, ja Reiner tunsi elämänsä ensimmäisen kerran olevansa saksalaisena jonnekin TODELLA tervetullut - Saksa on Jemenin erittäin aktiivinen kumppani, myös kehitysyhteistyön saralla, eikä historiastakaan löydy mitään erimielisyyksiä. Itse asiassa kaikki ottivat tiedon Raikun kansalaisuudesta innolla vastaan ja halusivat heti näyttää osaavansa edes pari sanaa saksaa.

Omituisinta oli maaseutukierroksella, pikkiriikkisessä Thulan kylässä KAIKKI vastaantulijamme puhuivat saksaa sujuvasti. Jemenissä, "jumalan selän takana".

Mutta muutenkin olen harvoin kohdannut sellaista sydämmellisyyttä ja innokkuutta tutustua vieraisiin ihmisiin kuin Jemenissä. Kukaan ei kuitenkaan ollut myöskään liian tungetteleva, mitään ei ollut pakko keneltäkään ostaa.

Tunsimme olomme kaiken aikaa täysin turvalliseksi - nojoo, paitsi liikenteessä - ajokulttuuri on yhtä holtitonta kuin Etiopiassa, vuoristoteillä ei ole turvakaiteita (ja pudotusta voi olla tien vieressä tuhatkin metriä), ja tietysti jemeniläiset ajavat myös qatin (lisätietoja täältä) vaikutuksen alaisena.

Matkakuvat edelleenkin vaiheessa... Mutta seuraavat reissut jo suunnitteilla: vielä syyskuun puolella pikavisiitti Helsinkiin (kuka ilmoittautuu vapaaehtoiseksi yösijan tarjoajaksi?), lokakuussa Langano-järvelle, Marin ja Jorman kanssa etelän kiertueelle, ja jos kaikki menee nappiin, olisi tarkoitus käydä ennen joulua vielä Mauritiuksellakin.

Nyt pitää reissata, ensi vuonna emme todellakaan ehdi viikonloppukiepauksia pidemmälle!

Mutta palataksemme alkuperäiseen aiheeseen - onhan niitä pommeja täälläkin räjähtänyt, jo useamman kerran tänä vuonna. Eivät vain näytä herättävän lainkaan kiinnostusta länsimaissa - kun eivät kohdistu Yhdysvaltoihin tai muihin länsimaihin. Tämä maailma on niin epäreilu!

Suomi-sivulla pari uutta kuvaa... Kuten näkyy, kameran muistikortille mahtuu aika paljon tavaraa, kun siellä oli vielä kuvat kesälomaltakin!